Ajuntament de la Bisbal d'Empordà 
Dissabte, 23 de Març de 2019 Ajuntament de la Bisbal d'Empordà  Mapa Web Accedéix
Ajuntament imagen Actualitat imagen Àrees i Serveis imagen Tràmits i gestions imagen El municipi imagen Agenda d'activitats imagen Subvencions imagen Participació Ciutadana
Ajuntament
imatge
Et trobes a: inici - Àrees i Serveis - Medi Ambient i Salut - Els gats de carrer

Els gats de carrer

Fotografies

Ningú pot negar que els gats formen part de la fauna urbana i rural, essent un bon nombre d’ells els que viuen en les nostres llars com uns membres més de la família. Poc a poc s’ha anat modificant la seva funció tradicional de controlador biològic per la d’animal de companyia, guanyant adeptes i aconseguint fer-se un lloc a les nostres llars per la seva forma de ser. Aquest petits felins s’adapten fàcilment a espais no massa espaiosos com ara   és  un pis , i no requereixen d’excessives atencions per al seu benestar sense  exigir un temps addicional d’esbarjo per satisfer les seves necessitats. 

La manca d’escrúpols i d’educació d’algunes persones, juntament amb les característiques pròpies del seu caràcter independent, fa que el creixement del nombre de gats rodamóns sigui una realitat en les nostres ciutats. Colonitzen espais urbans on troben aliments i aixopluc. Això, unit al fet de no tenir depredadors, permet que els col·lectius de gats es reprodueixin ràpida i fàcilment arribant a assolir poblacions desproporcionades.

Una femella pot cadellar divuit gatets l'any. Aproximadament la meitat d'aquests gats sobreviurà i, cap als cinc mesos, ja seran capaços de tenir les seves pròpies camades.

Un gat de carrer té una esperança de vida de tres a cinc anys a causa d'accidents, malalties... El nombre de gats que formen la colònia està limitat per la quantitat de menjar que puguin aconseguir en el territori que és el seu hàbitat.

 

Control de les colònies de gats de carrer

Per harmonitzar la convivència i evitar conflictes entre els gats de carrer i les persones s'aplica el programa CER (Captura-Esterilització-Retorn). És un sistema per controlar la natalitat dels gats de la colònia consistent en atrapar els gats mitjançant gàbies-trampa, portar-los a un centre veterinari per esterilitzar-los i marcar-los amb un tall a l'orella per a la seva identificació sobre el terreny (els mascles a l'orella esquerra i les femelles a l'orella dreta).

L’esterilització, lluny de perjudicar els gats, soluciona molts problemes conductuals. Desapareixen els marcatges, les baralles i miols propis de les èpoques de zel... D’aquesta manera tant els detractors com els amants dels gats es senten satisfets.

 

Associació BisbalGat

És una associació de la Bisbal d'Empordà fundada l'any 2011, sense ànim de lucre integrada per voluntaris, legalitzada i reconeguda per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament. La seva finalitat és control·lar les colònies de gats de carrer mitjançant el programa CER (Captura-Esterilització-Retorn).

Més informació a la web de BisbalGat

Galeria d'imatges


Et pot interessar
Servei gratuït d'assessorament d'estalvi energètic a la llar
Servei gratuït d'assessorament d'estalvi energètic a la llar

PARCS URBANS DE SALUT
PARCS URBANS DE SALUT

PLA RENOVA'T DE FINESTRES
PLA RENOVA'T DE FINESTRES

PLA RENOVE ELECTRODOMÈSTICS
PLA RENOVE ELECTRODOMÈSTICS

PLA RENOVE DE PNEUMÀTICS
PLA RENOVE DE PNEUMÀTICS

PARCS URBANS DE SALUT
PARCS URBANS DE SALUT

PLA ESPECIAL DE LES GAVARRES
PLA ESPECIAL DE LES GAVARRES

BONIFICACIONS FISCALS PER ESTALVI ENERGÈTIC
BONIFICACIONS FISCALS PER ESTALVI ENERGÈTIC

imatge      
WEBS LA BISBAL
imatge Catàleg de jocs en català
imatge
imatge Empresa i ocupació
imatge
imatge Web de Joventut / La Calaixera
imatge
imatge Radio Bisbal
imatge
imatge Facebook de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà
imatge
imatge Fira de Circ al Carrer
imatge
imatge Antic empordà
imatge
imatge Centres educatius
imatge
imatge Turisme la Bisbal
imatge
ENLLAÇOS DIRECTES
imatge Tràmits Online
imatge
imatge Llocs d'interès
imatge
imatge Tauler d'anuncis
imatge
imatge Concertar visita
imatge
imatge Serveis Socials
imatge
imatge Normatives municipals
imatge
Ajuntament de la Bisbal d'Empordà - 2011 - Nota legal - RSS